Vergisiz telefon ile bedeva internetin detayları belli oldu

Resmi Gazete’de yayınlanan tebliğ ile üniversite öğrencilerine teknolojik cihaz ve internet desteğindeki detaylar netleşti.
Üniversite öğrencilerine teknolojik cihaz ve internet desteğindeki detaylar, Resmi Gazete’de yayınlanan Yükseköğretim Öğrencilerine Yönelik Teknolojik Cihaz ve İnternet Desteği Verilmesine İlişkin Tebliğ ile belli oldu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, öğrencilere cep telefonu satış bedelinin yüzde 44,44’ünü, bilgisayar cihazının ise yüzde 16,66’sını destek olarak verecek.

Açıköğretim programları hariç diğer üniversite öğrencileri bu haktan yararlanacak.

Başvuru nasıl yapılacak?

Bilgisayar, cep telefonu ve internet desteğinden faydalanabilmek için öğrenciler, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bilişim sistemi üzerinden başvuru yapacak.

Öğrenciler bir sefere mahsus bu hizmetten yararlanabilecek.

Kimler başvurabilecek?

Tebliğde başvuru şartları da yer aldı.

Satın alma tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak gerekiyor.

Ayrıca teknolojik cihaz desteği başvurusu için bilgisayar ya da cep telefonu cihazının vergiler dahil nihai satış bedelinin 9 bin 500 liradan az olması koşullar arasında..

Cihaz faturasının öğrencinin TC kimlik numarasınıda içerecek şekilde adına düzenlenmiş olması, banka İBAN numarası ile telefon hattının öğrenciye ait olması gibi şartlar da bulunuyor.

İnternet desteği

İnternet desteği ise bir hatla sınırlı olacak, iki ay boyunca ücretsiz ve aylık 10 GB şeklinde yıllık 120 GB olarak verilecek.

Kullanılmayan internet desteği bir sonraki aya devredilemeyecek.

Öğrenciye ait numaranın başka bir mobil şebeke işletmecisine taşınması halinde söz konusu destek sonlandırılacak.

Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğin tamamını görmek için tıklayın

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

DEM: Biz CHP’nin eylemci kitlesi değiliz, sokağa çıkmayacağız

Katıldığı bir yayında CHP’nin sokak çağrılarına ilişkin konuşan Tuncer Bakırhan, “Biz CHP’nin eylemci kitlesi değiliz. …

Bir yanıt yazın

Gizliliğe genel bakış

Bu web sitesi, size mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunabilmek için çerezleri kullanır. Çerez bilgileri tarayıcınızda saklanır ve web sitemize döndüğünüzde sizi tanımak ve ekibimizin web sitesinin hangi bölümlerini en ilginç ve yararlı bulduğunuzu anlamasına yardımcı olmak gibi işlevleri yerine getirir.