Ülkemize karşı psikolojik harp başlatan 9 ülkenin büyükelçisi bakanlığa çağrıldı!

Dışişleri Bakanlığı, konsoloslukları kapatma kararı alan 9 ülkenin elçilerini bakanlığa çağırdı.

Avrupa ülkeleri, Kur’an-ı Kerim yakan Rasmus Paludan’a gösterilen tepkileri bahane göstererek İstanbul’da bulunan başkonsolosluklarını art arda geçici süreyle kapattı.

Almanya, İngiltere, Hollanda, İtalya, Kanada, Belçika ve Fransa’nın ardından son olarak İsviçre’nin İstanbul Başkonsolosluğu, güvenlik sebebiyle ikinci bir duyuruya kadar kapatıldı.

ABD ve İngiltere ise Türkiye’de terör eylemi olabilir bahanesiyle vatandaşlarına uyarılarda bulundu.

9 büyükelçi çağrıldı

Bu gelişmelerin ardından harekete geçen Dışişleri Bakanlığı, çalışmalarına ara veren ülkelerin de aralarında olduğu 9 ülkenin büyükelçisini Dışişleri Bakanlığı’na çağırdı.

8 ülke kapatma kararı nedeniyle Norveç ise Kur’an-ı Kerim yakılmasına izin verdiği için çağrıldığı öğrenildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konsoloslukların kapatılmasına ilişkin, “Türkiye’ye karşı psikolojik harp yürütülmektedir. Çok net ve açıktır her şey. İstikrarlı bir Türkiye olmasın da ne olursa olsun anlayışıyla hareket edilmektedir.” ifadelerini kullanmıştı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Nisan şakası gibi! Konut elektrik tarifelerine yüzde 25 zam!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, elektrik üretimi ve dağıtım maliyetlerinde meydana gelen artışları gerekçe göstererek, zam …

Bir yanıt yazın

Gizliliğe genel bakış

Bu web sitesi, size mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunabilmek için çerezleri kullanır. Çerez bilgileri tarayıcınızda saklanır ve web sitemize döndüğünüzde sizi tanımak ve ekibimizin web sitesinin hangi bölümlerini en ilginç ve yararlı bulduğunuzu anlamasına yardımcı olmak gibi işlevleri yerine getirir.