PKK/PYD Cerablus’ta sivillerin sığındığı kampı ve sivil yerleşimleri vurdu

Suriye’de Fırat Nehri’nin doğusunu işgal eden terör örgütü YPG/PKK, Cerablus’ta sivillerin sığındığı kampı ve sivil yerleşimleri vurdu. Saldırıda 1 sivil hayatını kaybetti, 7 sivil yaralandığı bildirildi.
Türkiye’nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı’nın ardından terör örgütü YPG/PKK Suriye’de sivilleri hedef alıyor.
Teröristler, Suriye-Türkiye sınırında, Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde yer alan Cerablus ilçesinde sivillerin sığındığı kampa ve sivil yerleşimlere saldırdı. Alınan bilgilere göre, Saldırıda 1 sivil hayatını kaybetti, 7 sivil yaralandı.

Bilindiği gibi, Cerablus, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Suriyeli muhalif savaşçıların gerçekleştirdiği Fırat Kalkanı Harekatı ile ağustos 2016’da terör örgütü DEAŞ’dan arındırılmıştı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Hazine Bakanlığı’ndan “stok vergisi” iddialarına yalanlama!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, ürün stoklayanlara yönelik vergi getirileceği yönündeki haberleri yalanlayarak, böyle bir çalışmanın …

Bir yanıt yazın

Gizliliğe genel bakış

Bu web sitesi, size mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunabilmek için çerezleri kullanır. Çerez bilgileri tarayıcınızda saklanır ve web sitemize döndüğünüzde sizi tanımak ve ekibimizin web sitesinin hangi bölümlerini en ilginç ve yararlı bulduğunuzu anlamasına yardımcı olmak gibi işlevleri yerine getirir.