Pentagon’da büyük kapışma!

Pentagon’un bilgisayar alt yapısının modernizasyonu ile ilgili açtığı 10 milyar dolarlık dev bulut ihalesi sonuçlandı. Amazon ile Microsoft arasında büyük bir kapışmaya neden olan ihaleyi Microsoft kazandı. Pentagon’un tüm verilerinin kurulacak buluta taşınmasını da içeren proje 10 yılda tamamlanacak.

Pentagon’un bilgisayar alt yapısının modernizasyonuna ilişkin 10 milyar dolarlık dev teknoloji ihalesi sonuçlandı.

Yaklaşık 2 yıldır süren ve Amazon ile Microsoft arasında büyük bir mücadeleye sahne olan ihaleyi Microsoft kazandı.

PROJE 10 YILDA TAMAMLANACAK

Pentagon’dan yapılan açıklamada “Bugün Savunma Bakanlığı, genel maksat bulut kontratlarından birini Microsoft’a vererek bulut stratejimizin uygulanmasında önemli bir adımı daha attı.” ifadesi kullanıldı.

Bakanlığın gizli bilgilerini de içeren tüm verileri kurulacak buluta taşınmasını da içeren proje 10 yılda tamamlanacak.

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, geçen hafta ihaleye giren şirketlerden biri olan IBM’de oğlu çalıştığı için kendisini ihale sürecinden alıkoymuştu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Çin’e yüzde 125 vergi uygulayan Trump, diğer ülkelere 90 gün süre tanıdı

Çin’e gümrük vergisini yüzde 125’e çıkararak Çin hariç diğer ülkelere 90 gün vergiyi durduran ABD …

Bir yanıt yazın

Gizliliğe genel bakış

Bu web sitesi, size mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunabilmek için çerezleri kullanır. Çerez bilgileri tarayıcınızda saklanır ve web sitemize döndüğünüzde sizi tanımak ve ekibimizin web sitesinin hangi bölümlerini en ilginç ve yararlı bulduğunuzu anlamasına yardımcı olmak gibi işlevleri yerine getirir.