Libya’da keşfedilmemiş petrol alanlarının yüzde 40’ı Türkiye’nin elinde

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Petrol Bakanı Muhammed Avn, ülkesinde petrol çıkma ihtimali olan bölgelerin yüzde 40’ında henüz arama faaliyeti yapılmadığını söyledi.
Libya Ulusal Birlik Hükümeti Petrol Bakanı Muhammed Avn, 18 Ağustos’ta Libya’da yayınlanan “Panorama” adlı televizyon programında, Türkiye ile Libya arasında yapılan “Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası”na dair açıklamalarda bulunarak, “Bu anlaşma denizde yararlanabileceğimiz geniş alanları bize kazandırdı.” demişti.

Arapça yayın yapan Londra Merkezli Şark el-Avsat gazetesine verdiği mülakatta Avn, Libya’nın kara ve denizlerinde yeni petrol alanlarının bulunması için araştırma ve keşif faaliyetlerinin yapılacağını, buna bağlı olarak yabancı petrol şirketlerinin de Libya’ya dönebileceğini kaydetti.

Avn, “Petrol bulunması ihtimali yüksek olan alanların yüzde 40’ında henüz arama ve keşif faaliyeti yapılmadı. Söz konusu bölgelerin içinde, Libya-Türkiye Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılması Anlaşması kapsamında Libya’nın payına düşen bölgeler de yer alıyor.” ifadelerini kullandı.

‘Bölgesel bazda paylaşım’ reddi
Libya’da çıkan petrol ve doğalgaz gelirlerinin ülkenin tamamına adil bir şekilde paylaştırıldığının altını çizen Avn, ülke içi ve dışından “paylaşımın bölgesel bazda yapılması” çağrılarını reddettiklerini, bu taleplerin ülkedeki anlaşmazlıkları daha artırmayı hedeflediğini vurguladı.

Gelirler okul, hastane, yol ve köprü gibi kamu hizmetlerinde kullanılıyor
AA’nın aktardığına göre gelirlerin ülkenin bütün bölgelerinde okul, hastane, yol ve köprü gibi kamu hizmeti alanlarında kullanıldığını aktaran Avn, Ulusal Petrol Kurumu’nun bazı çevrelerin iddia ettiği gibi egemen değil Petrol Bakanlığı’na bağlı olduğunu hatırlattı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Zorunlu karşılık oranlarında değişiklik Resmi Gazete’de yayınlandı

Resmi Gazete’de yayınlanan kararla mevduat hesaplar için zorunlu karşılık oranı 6 aya kadar vadede yüzde …

Bir yanıt yazın