Kredi vadeleri 36 aydan 60 aya kadar uzayacak!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, “Kredi kartlarında taksit sınırı ve bireysel tüketici kredilerinde vade uzatımı yönünde çalışma yapıyoruz” açıklamasında bulundu. Akben, “İhtiyaç kredilerinde vade 36 aydan 60 aya çıkacak” ifadelerini kullandı.
BDDK Başkanı Akben’in açıklamaları şöyle:Kredi kartlarında taksit sınırı ve bireysel tüketici kredilerinde vade uzatımı yönünde çalışma yapıyoruz.İhtiyaç kredilerinde vade 36 aydan 60 aya çıkacak.Fiyatı 120 bin TL’ye kadar olan taşıt alımı amacıyla kullandırılacak kredilerde vade 48 aydan 60 aya yükselecek.

BDDK’dan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. BDDK, ihtiyaç kredilerinin 60 aya kadar yapılandırılağını duyurdu.Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nca (BDDK) hazırlanan “Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmelik Taslağı” ve “Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Yönetmelik Taslağı” görüşe açıldı.

BDDK’nın, bankalarca verilen kredilere ilişkin usul ve esasları düzenleyen ve finansal kiralama şirketleri, faktoring şirketleri ve finansman şirketlerinin kuruluş ve çalışma esaslarına ilişkin usul ve esasları düzenleyen yönetmelik taslakları internet sitesinde yayımlandı.

60 AYA KADAR YAPILANDIRMA
İlgili yönetmelik taslaklarına, “Bu maddenin yürürlük tarihinden önce kullandırılan ve anapara ve/veya faiz ödemelerinin tahsili geciken ihtiyaç kredilerinin borç bakiyeleri, borçlu tarafından talep edilmesi durumunda en fazla altmış ay ile sınırlı olmak üzere yeniden yapılandırılabilir.” şeklindeki geçici madde eklendi.



Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

“Etki Ajanlığı” yasa teklifi revize edilmek üzere geri çekildi

Kamuoyunda ‘etki ajanlığı’ olarak adlandırılan, “Devletin Güvenliği veya Siyasal Yararları Aleyhine Suç İşleme” maddesi geri …

Bir yanıt yazın