Hafterin yıkılışını yazan Fransız Le Figaro, Libya’nın Sultanı Erdoğan dedi

Gazetede yayınlanan makalede, Ankara’nın Libya’da oyun değiştirici gücüne vurgu yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, bu ülkenin geleceğine karar verecek pozisyona geldiğine dikkat çekildi.
Darbeci Hafter’e bağlı milislerin işgali altındaki Libya’da savaşın gidişatını değiştiren Türkiye’nin başarısı Fransız basınında yer aldı.
Le Figaro gazetesi, Jean-Marc Gonin imzalı, “Libya’nın Sultanı Erdoğan” başlıklı bir makale yayınladı. Makalede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Libya’daki hamlelerine dikkat çekildi.
ERDOĞAN’IN LİBYA’DAKİ ROLÜNÜ YAZDILAR
Geçtiğimiz yıl; Mısır, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Rusya ve Fransa tarafından desteklenen darbeci Hafter’in, başkent Trablus ve uluslararası tanınırlığa sahip, Fayiz es-Serrac’ın başında olduğu meşru Ulusal Mutabakat Hükümeti’ni (UMH) devirmek için harekete geçtiği belirtildi.
“HAFTER, ELE GEÇİRDİĞİ YERLERİ KAYBETTİ”
Haziran 2020’deki tezatın dikkat çekici olduğu aktarılan makalede, “Hafter, hükümet birlikleri tarafından yapılan bir karşı saldırı sırasında ele geçirdiği tüm yerleri kaybetti.” denilerek, şu ifadelere yer verildi:
“ERDOĞAN, LİBYA’NIN GELECEĞİNE KARAR VERECEK KONUMDA”
“Değişim Recep Tayyip Erdoğan’ın eseridir. Türk Cumhurbaşkanı, var gücüyle Fayiz es-Serrac’a arka çıkarak, ona askerler, silahlar ve binlerce Suriyeli savaşçı sağlayarak, durumu tersine çevirdi ve bu devletin (Libya) geleceğine karar verecek pozisyona geldi.”
“ÖNCE KORONAYA KARŞI BAŞARILI OLDU, SONRA DA DOĞU AKDENİZ’DE”
Makalede ayrıca, Türkiye’nin koronavirüs salgınıyla mücadelesinden bahsedildi, “Erdoğan, koronavirüs karşısında başarılı olduktan sonra, Doğu Akdeniz’de de başarılı oldu.” ifadesi kullanıldı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

“Etki Ajanlığı” yasa teklifi revize edilmek üzere geri çekildi

Kamuoyunda ‘etki ajanlığı’ olarak adlandırılan, “Devletin Güvenliği veya Siyasal Yararları Aleyhine Suç İşleme” maddesi geri …

Bir yanıt yazın