Dikkat! Hakkınızı bilin mağdur olmayın

Hakem heyetlerine başvuran tüketicilerin yüzde 70’i haklı çıkıyor. Aldığınız ürün ve hizmetle ilgili sorun yaşadıysanız vereceğimiz bilgiler mağduriyetinizi giderebilir…
Birçok vatandaş haksız bir uygulamaya maruz kaldığında konuyla ilgili şikayette bulunmuyor. Oysa tüketici hakem heyetlerine başvuran tüketicilerin yüzde 70’i haklı çıkıyor. ‘15 Mart Dünya Tüketici Hakları Günü’ nedeniyle açıklamalarda bulunan Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Başkanı Aziz Koçal, “Hakem heyetlerine başvuranların mağduriyeti gideriliyor. Evrak eksikliği olmasa tüketicilerin haklı çıkma oranı yüzde 80’i aşar” dedi.
İNTERNETE DİKKAT!
Tüketiciler Derneği (TÜDER) Başkanı Levent Küçük ise e-ticaretle birlikte, internet üzerinden yapılan satışlarda artış görüldüğünü dile getirerek, “Bu kapsamda, internet üzerinden yapılan alışverişlerde, güvenilir kurumsal firmalar tercih edilmeli, ‘Güven Damgası’na bakılmalı. Yasal olarak internet üzerinden alışveriş sonrası 14 gün içerisinde cayma hakkının bulunduğu unutulmamalı” diye konuştu.
BAŞVURULAR NEREYE?
Tüketici hakem heyetlerine yapılacak başvurularda, büyükşehir statüsünde olan illerde değeri 5 bin 650 liranın altında bulunan uyuşmazlıklarda ilçe kaymakamlıklarındaki ilçe tüketici hakem heyetlerine, 5 bin 650 lira ila 8 bin 480 lira arasındaki uyuşmazlıklarda ise il tüketici hakem heyetlerine başvuru yapılabiliyor. Büyükşehir statüsünde olmayan illerin merkezlerinde ve bağlı ilçelerde değeri 8 bin 480 liranın altındaki uyuşmazlıklarda ise il tüketici hakem heyetlerine başvuruluyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Mart enflasyonu sonrası kira zam oranı yüzde 51,26’ya düştü

Mart ayı enflasyonunun açıklanması ile birlikte nisan ayındaki konut ve iş yeri zam oranı da …

Bir yanıt yazın

Gizliliğe genel bakış

Bu web sitesi, size mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunabilmek için çerezleri kullanır. Çerez bilgileri tarayıcınızda saklanır ve web sitemize döndüğünüzde sizi tanımak ve ekibimizin web sitesinin hangi bölümlerini en ilginç ve yararlı bulduğunuzu anlamasına yardımcı olmak gibi işlevleri yerine getirir.