CHP’li Özel” Soma davası hakimine müdahale var”

CHP’li Özgür Özel Soma davasıyla ilgili flaş bir iddiada bulundu. Özel, “Duruşma sürürken mahkeme başkanına müdahale edildi. Bu dava uzasın diye inanılmaz gayretler gösterildi” dedi.
Manisa’nın Soma ilçesinde 301 madencinin yaşamını yitirdiği faciayla ilgili 5’i tutuklu, 51 sanığın yargılandığı Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın dünkü karar duruşmasının, üye hakimlerden Tuğşat Buğra Kıyak’ın rahatsızlanıp, katılamaması nedeniyle ertelenmesi üzerine şehit madencilerin aileleri tarafından duruşma salonu önünde başlatılan nöbet eylemi sürüyor. Aileler, yarın (çarşamba) görülmeye devam edilecek duruşma öncesinde geceyi mahkeme salonu önünde geçirdi. Acılı madenci yakınları, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde yaşanan tren kazasında yaşamını yitiren 24 kişinin yakınlarına da başsağlığı diledi.
CHP DAVAYI İZLEDİ
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Soma davasına ilişkin, “Duruşma sürürken mahkeme başkanına müdahale edildi. Bu dava uzasın diye inanılmaz gayretler gösterildi. Soma’daki 301 şehidimiz için, aileleri için, adalet için herkesi yarın, ailelerle yan yana durmaya çağırıyoruz. Bu davadaki karar, kardeşini, evladını, babasını, ağabeyini, eşini yitiren aileler için çok önemli. Sorumluların cezalandırılacağı bir karar çıkması için yarın duruşma salonunda olacağız” dedi.
ÖZEL MHP’LİLERE SERT ÇIKTI
“Sermaye, siyaset ve sarı sendikanın oluşturduğu o kara delik 301 evladımızı yuttu” diyen Özel, “Bunlar kendilerinden hesap sorulmayacağına o kadar inanmışlardı ki, o büyük toplumsal infialden önce basın toplantısı düzenlediler” şeklinde konuştu. Soma katliamının ilk davasında MHP’li milletvekillerinin bulunduğunu ancak dün yapılan duruşmaya gelmediklerini anımsatan CHP’li Özel “Bugün ne değişti diye sormak gerekiyor” dedi.
ÖZGÜR ÖZEL’DEN MAHKEMEYLE İLGİLİ ÇARPICI İDDİA
CHP’li Özel, dün görülmesi gereken duruşmanın yarına ertelenmesi nedeniyle ailelerin başlattığı oturma eylemine ilişkin olarak şunları kaydetti:
“Duruşma sürürken mahkeme başkanına müdahale edildi. Bu dava uzasın diye inanılmaz gayretler gösterildi. Bu manipülasyonların hepsini gördü bu aileler. O nedenle karar duruşmasının ertelenmesine tepki gösterilmesi normal. Buradaki oturma eylemi, herhangi bir protesto eyleminden farklı görülmesi gerekiyor. Buradaki anneler, uzak köylerden geliyor. Bir anne bana şunu dedi: ‘İnşallah bugün oğlumun hakkını alıp dönerim dedim. Bu akşam o eşiğe nasıl geri giderim’. Buradaki ailelerin duygularını anlamak gerekiyor.”
“ONLARI BABASIZ BIRAKANLARIN GÖZLERİ KÖR OLSUN”
Madenci ailelerine CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, avukatlar ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri destek verdi.
Şehit madenci annesi Fatma Malkoç, çocukları için burada beklediklerini belirterek, “Zengine adalet var, fakire yok. Bizlere de ‘adalet çıksın’ diye buradayız. Çocuklarımız madende yaşamını yitirmesinde ihmali, sorumluluğu bulunanların hakettikleri cezalarını alması için buradayız. Ölümüne de burada beklemeyi sürdüreceğiz. Geceyi burada geçirdik, betonda yattık. Bugün yine burada yatacağız. Mahkeme yarın ertelenirse yine buradayız, gitmeyeceğiz. 2 torunumun geleceği için buradayım. Babaları öldüğünde, biri 10 aylık, diğeri 4,5 yaşındaydı. Onları babasız bırakanların gözleri kör olsun.Yatacak toprak bulamasınlar. Biz, yine taşa sarılıyoruz. Onları toprak da kabul etmeyecek. Bir tek oğlum vardı, onu da tomurcuk gülken elimden aldılar” dedi.
Faciada eşini kaybeden Ergül Yüksel de adalet beklediklerini söyledi. Yüksel, “Adalet yerini bulacak, biz de sevineceğiz. Geceyi burada geçirdik, yerlerde yattık. Bu mahkemeden, bu şartlarda doğru dürüst bir karar vermesini beklemiyoruz” diye konuştu. Yüksel, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde yaşanan tren kazasında hayatını kaybeden 24 kişinin ailelerine de başsağlığı dileyip, “Biz bu acıyı yaşadık, onları çok iyi anlıyoruz. Onların acılarına ortak oluyoruz” diye konuştu.
“KAZIYA KAZIYA ADALETİ ÇIKARACAĞIZ”
Bir başka şehit madenci eşi Gülten Kavas da 4 yıldan bu yana davanın sonuçlanmasını beklediklerini söyledi. Davanın, 11 Temmuz Çarşamba gününe ertelenmesi nedeniyle duruşma salonu önünde oturarak nöbete başladıklarını hatırlatan Kavas, “Mahkeme sonuçlanana kadar nöbet tutmaya kararlıyız. Dava burada sonuçlanmazsa üst mahkemeye, orada da sonuçlanmazsa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gideceğiz. Tüm Türkiye yanımızda olsun. Bir daha iş cinayetleri olmasın, bir daha babalar ölmesin. Bizler gibi kadınlar dul, evlatlar babasız, analar evlatsız kalmasın. Bizim gözyaşımızı görün. Biz tırnaklarımızla kazıya kazıya 4 yıldır uğraşıyoruz. Eşlerimiz kazıya kazıya kömür çıkaramadı, kendi cesetleri çıktı. Ama biz kazıya kazıya bu adaleti çıkarmaya söz verdik” diye konuştu.
“KONTROL EDİLSEYDİ TREN KAZASINDA 24 KİŞİ ÖLMEZDİ”
Ölümlerin son bulmasını dileyen Kavas, Çorlu’daki 24 kişinin yaşamını yitirdiği tren kazasına da değinip, “Bir daha kimse ölmesin. Denetlense, kontrol edilseydi bu tren kazasında da 24 kişi ölmezdi. Artık Türkiye’de kimse ağlamasın” dedi.
Şehit madenci yakınlarının avukatlarından Can Atalay da acılı ailelerin 4 yıldan bu yana büyük bir mücadele verdiğini söyledi. Avukat Can Atalay, “Tırnaklarıyla tutundular, kazıya kazıya bu dosyayı buraya getirdiler. Nöbetteyiz, yarın sabaha kadar, karar yüzümüze okunana kadar nöbette olmaya devam edeceğiz. Bu dava eksik. Siyasi sorumlular, üst düzey kamu görevlileri yok. Tüm Türkiye’yi yarın saat 09.00’da Akhisar’a duruşma salonunun önüne bekliyoruz” dedi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Yavaş, konser için sanatçı Tan Taşçı’ya 41 milyon 950 bin lira ödemiş!

30 Ağustos Zafer Bayramı’ndaki konserde sanatçı Tan Taşçı ile sahnede karşılıklı Ankara havası oynayan Ankara …

Bir yanıt yazın