Buruk TOKİ evleri S.O.S. veriyor!

Depremde dayanıklılığı ile adından söz ettiren TOKİ konutları için kaliteden kaçınılması sebebiyle yurdun birçok bölgesinde olduğu gibi Adana  Buruk TOKİ evleri için de şikayetler artmaya devam ediyor.

Birçok defa TOKİ evleri konusunda yapılan şikayetlerin meclis gündemine getirilmiş olsa da, bu yönde atılmış her hangi bir adım olmadığını  belirten TOKİ sakinleri adeta dert küpü.

Adana’da Toplu Konut İdaresi (TOKİ) mağduru vatandaşların yapmış olduğu şikayetler üzerine olay mahallinde yapmış olduğumuz incelemelerde binalar adeta tehlike saçıyor. yeni bina demeye bin şahit lazım.  Binaların çoğunun zeminde su taliye kanallarının olmaması sebebiyle zeminlerde su birikintilerinin olması, duvarlara döşenen mermerlerin düşmesi, sıvaların dökülmesi keza çevre düzenlemesinin yapılmaması, elektrik kablolarının açıkta olması, bazı logar kapaklarının olmaması  şikayetlerin haklılığını gösteriyor.

Binaların tam bitirilmeden yerleşime açılması ve teslimat formların düzenlenerek kat malikleri yerine yönetime teslim edilmesi, oluşturulan yönetimin ise 500 lira aidat alarak hiçbir varlık göstermemesi TOKİ sakinlerini çileden çıkarıyor. Haber merkezimize yapılan şikayetler üzerine TOKİ DK9 sakinleri ile buluşarak, dertlerini dinledik; bu kara kış gününde dar gelirleriyle ev sahibi olmaya çalışan sakinlerin çilesine tanıklık ettik. Deprem bölgesi Adana’da TOKİ evlerinde yaşama tutunmaya çalışan sakinler, Çevre Şehircilik Bakanlığı’ndan ve Cumhur İttifakı liderlerinden  çare bekliyor. Sarıçam Buruk TOKİ projesinin sağlıklı işlememesi ve bir çok eksikliklerin olması DK-9’da olduğu gibi diğer TOKİ sakinlerinin de hem canını hem de ceplerini yakıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’den yardım beklediklerini dile getiren Buruk TOKİ sakinleri, ”Evlerimizin çatıları akıyor, sıvaları dökülüyor, mermerlerin arası açık bir bir düşüyor. Duşa kabinlere dokunan kendisini kabin camlarının içinde buluyor. Sokak aydınlatmaları yok, sokak köpekleri okuldan gelen çocuklarımızı kovalıyor. Asansörler doğru dürüst çalışmıyor. Çocuk parklarımız yok. Binaların zemininde drenaj kanalları olmadığı için yağmur sularından göletler oluşuyor ve binaların zeminine su sızıyor. Yaklaşık 4 bin insanımızın yaşadığı bu bölgede yeni yapılan TOKİ konutlarıyla birlikte yerleşim çoğalıyor.” dediler.

“Dar gelirli olan insanlarımızın gideceği bir sağlık ocağı bile yok. Çocuklarımızı göndereceğimiz okul da okul yok.” diyen Buruk TOKİ sakinleri “ Bütün bu olumsuzlukların üstüne promosyon olarak da yönetim aidatlara fahiş oranda zam yapıyor. Isınmada kullanılan doğal gazda süzeme saatler çalıştırılmıyor. Isıtmayı bütün odalarında çalıştıran da çalıştırmayan da aynı ücretleri ödüyor. Bu ne aymazlıktır? Bu nasıl bir çare ve vicdansızlıktır? Bu kara kışta yetkililer feryadımızı duysun, dertlerimize çare olsunlar. İşlerini tam tam yapmayan müteahhit firmaların teminatının yakılmasını itiyoruz. Bu müteahhitler hem devleti hem de bizi soymuş oluyorlar. Defalarca sorunlarımızı gerek TOKİ yönetimine, gerekse müteahhit firmalara iletmemize rağmen hâlâ bir adım atılmış değil. TOKİ yönetimini ve Çevre Şehircilik Bakanlığını insafa ve vicdana davet ediyoruz.” diyerek dert yakındılar.

Öte yandan, bu sorunların çözümü ve neden kaynaklandığı yönünde kendisiyle görüşmek istediğimiz yönetici Harun Yılmaz bütün aramalarımıza rağmen görüşme telefonlarımıza cevap vermedi. Bu binalarda nahoş bir hadise olsa yöneticin ortalıkta olmaması ayrı bir muamma. Tkdiri kamuoyuna ve devlet büyüklerimize bırakıyoruz.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

“Etki Ajanlığı” yasa teklifi revize edilmek üzere geri çekildi

Kamuoyunda ‘etki ajanlığı’ olarak adlandırılan, “Devletin Güvenliği veya Siyasal Yararları Aleyhine Suç İşleme” maddesi geri …

Bir yanıt yazın