Almanlar, skandal haber ile Türkiyeyi karalayayım derken rezil oldular!

Alman medya kuruluşu Deustche Welle skandal bir habere daha imza attı. Deustche Welle, dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını üzerinden Türkiye’yi karalamak amaçlı bir haber servis etti. Konrad Adenauer Vakfı’ndan Dr. Jacobs’a ile röportaj yapan kuruluş “Salgın döneminde din-siyaset çelişkisi” başlıklı haberle Türkiye’yi tedbir almada geç kalmakla suçladı.
Tüm dünyada yıkıcı bir etkiyle yayılmaya devam eden koronavirüs salgını on binlerce insanı canından etti. Çin’de başlayıp etkisini kaybettikten sonra şu dönemlerde de Avrupa’da durdurulamaz bir hızla yayılan Covid-19 virüsü İtalya, İspanya, İngiltere ve Almanya başta olmak üzere tüm Avrupa’ya ölümcül bir şekilde yayılmış durumda.
Türkiye ilk andan itibaren aldığı ve de almaya devam ettiği koronavirüs tedbirleri sayesinde şuana kadar Avrupa’ya kıyasla salgının etkilerini minimum seviyede tutmayı başardı.
İşte tam da Avrupa’yı kasıp kavuran koronavirüs salgının dünya gündemini meşgul ettiği şu sıralar Türkiye hükümetinin aldığı tedbir ve halkında kurallara riayet etmesiyle birlikte salgının önünü kesmeye çalışarak takdire şayan bir mücadele sergileniyor.
Ama en başından buyana sıkı şekilde alınan ve alınmaya devam eden bu tedbirlerin maalesef bazı ülkelerde hazımsızlık yaptığı belirgin bir şekilde gözler önüne seriliyor.
ALMAN DEUSTCHE WELLE’DEN TÜRKİYE İLE İLGİLİ SKANDAL HABER
Alman medya kuruluşu Deustche Welle, Alman siyaset bilimci Dr. Andreas Jacobs ile yaptığı röportajı Türkiye’nin koronavirüse karşı verdiği mücadeleyi karalamak için bir algı operasyonuna çevirdi.
Deustche Welle “Salgın döneminde din-siyaset çelişkisi” başlıklı haberle Jacobs’un sözlerine yer verdiği haberde koronavirüs salgını ile ilgili olarak Türkiye’yi tedbir almakta çok geç kalan sonrasında ise alınan kararların pek de faydalı olmadığı İran ve Tanzanya ile bir tuttu.
Haberde, Jacobs, toplumda etkili olan dini cemaatlerden çekindiği için kitlesel ibadetleri yasaklamayan ülkeleri işaret etti.
Konrad Adenauer Vakfı’nda Toplumsal Dayanışma Bölümü’nin yöneticisi olan Andreas Jacobs bunlara örnek olarakta kutsal sayılan yerleri ziyarete kapatmayan İran’ı, kiliselerde kitlesel ayinleri yasaklamayan Tanzanya’yı örnek gösterdi. Ek olarakta Türkiye’yi cuma namazlarını iptal etmekte tereddütte kalmakla suçladı.
GERÇEKLER ÇOK MANİDAR! TÜRKİYE VE ALMANYA’DA İLK VAKALARIN ARDINDAN NE YAPILDI?
Ancak Almanya ve Türkiye’de ilk korona vakalarının çıktığı tarihlerden bu yana atılan adımlara bakıldığında bakın nasıl bir tablo ortaya çıkıyor…
Almanya’da ilk vaka, 26 Şubat Çarşamba görülürken, Kiliseler tam 21 gün sonra
16 Mart Pazartesi günü kapatıldı. Ve bu tarihe kadar Almanya’da 7272 vaka görülürken, 17 kişi de hayatını kaybetmişti.
Türkiye’de ise ilk vaka 11 Mart Çarşamba günü görüldü ve hemen 5 gün sonra 16 Mart Pazartesi camilerde ibadete ara verilmesi kararı alındı. Bu tarihe kadar ise Türkiye’de sadece 18 vaka bulunurken can kaybı henüz yaşanmamıştı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

“Etki Ajanlığı” yasa teklifi revize edilmek üzere geri çekildi

Kamuoyunda ‘etki ajanlığı’ olarak adlandırılan, “Devletin Güvenliği veya Siyasal Yararları Aleyhine Suç İşleme” maddesi geri …

Bir yanıt yazın