Merkez Bankası’ndan döviz piyasası için güçlü adım: ₺ vadeli döviz satışı başlatılıyor

TCMB, bir duyuru yaparak Türk Lirası uzlaşmalı vadeli döviz satım işlemlerine başlanacağını açıkladı.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) nezdinde Türk Lirası Uzlaşmalı Vadeli Döviz Satım İşlemlerine ilişkin açıklama yapıldı.

Buna göre Merkez Bankası, Türk Lirası uzlaşmalı vadeli döviz satım işlemi yapacak.

Merkez Bankası’ndan piyasadaki hareketliliğe ilişkin yeni bir hamle daha geldi.

Merkez, döviz piyasasının sağlıklı çalışması, döviz kurlarında gözlenebilecek oynaklıkların engellenmesi ve döviz likiditesinin dengelenmesi amacıyla TCMB nezdinde Türk Lirası uzlaşmalı vadeli döviz satım işlemlerine başlanacağını duyurdu.

TCMB , dün İBB operasyonları sonucunda piyasada yaşanan oynaklıktan sonra bugün “Türk Lirası uzlaşmalı vadeli döviz satım işlemleri” ile ilgili şu açıklamada bulundu:

Döviz piyasasının sağlıklı çalışması, döviz kurlarında gözlenebilecek oynaklıkların engellenmesi ve döviz likiditesinin dengelenmesi amacıyla Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası nezdinde Türk Lirası uzlaşmalı vadeli döviz satım işlemlerine başlanacaktır.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Yalan değilse, Ümit Özdağ, bayramdan sonra açlık grevine başlıyor!

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ ile …

Bir yanıt yazın

Gizliliğe genel bakış

Bu web sitesi, size mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunabilmek için çerezleri kullanır. Çerez bilgileri tarayıcınızda saklanır ve web sitemize döndüğünüzde sizi tanımak ve ekibimizin web sitesinin hangi bölümlerini en ilginç ve yararlı bulduğunuzu anlamasına yardımcı olmak gibi işlevleri yerine getirir.