ABD ile İsrail’i İngiiz üst aklı nasıl ele geçirdi?

Aziz Dağtekin Yazdı

İngiliz aklının güttüğü ABD ile İsrail Orta Doğu’yu yeniden dizayn etmeye ve ABD’yi de pasifikte Çin’den uzakta tutmaya çalıştığı artık aşikar bir hal almış durumda.

İran’ın İsrail’e geçtiğimiz günlerde fırlattığı kimine göre 180, kimine göre de 500 füzenin görüntülerinden de anlaşılacağı üzere bir şovdan ibaret olduğu gözlerden kaçmamıştır. İran’ın İsrail’e bir füze kadar yakınındayız diye çat-pat özelinde füze fırlatmasının bize göre hiç bir anlamı yok. Eğer İran bu çat-patta samimi olsaydı İsrail’i vurma noktasında daha önceleri deklare ettiği tesisleri vururdu. Vurdum dediği alanlarda büyük tahribatlar oluşurdu. Bir de fırlatılan füzenin menzili de önemli değil. Önemli olan füzenin ucuna takılandır.  Yani füzenin başına takılan başlık önemlidir. İran süpersonik de kullansa hangi mühimmatla İsrail’i vuruyor olacaksa olsun buradaki samimiyeti önemlidir.

Bize göre İran fırlattığı füzelerinin başına böyle yıkıcı yok edici nükleer başlık olarak ciddi bir şey koymuyor sadece kapasitesini göstermeye çalışıyor. Yani yıkım yapma amacında değil de bak ben sana ulaşabiliyorum iddiasında. Peki şimdi ne olacak?  Birkaç gün içerisinde İsrail, İran’a karşı muhakkak bir eylem yapabilecek mi? İsrail’in herhangi eylemine karşı İran yapılacak bir eyleme karşı bir eylem hazırlığı yapar mı?

Bütün bu soruların cevabı evet yaparlar, yapabilirler ama bu hiçbir zaman karşılıklı böyle birbirlerini savaşa sürüklemezler. Çünkü İngiliz aklı piyon olarak kullandığı ABD ile İsrail’e hiçbir şey yaptıramaz. ABD, İran, İsrail arasında bir görüşme olduğu kesin. Bu görüşme sonucunda İngiliz’in güttüğü ABD taraflara aman sakın ha bir bölgesel savaş istemiyoruz. Sadece İran’ın bölgede güçlü bir aktör olduğunu vurgulayalım, İsrail’de bölgede temizlik yapsın topraklarını biraz daha büyütsün yönündedir. İsrail’in arkasındaki bu kendisini gizleyen yapı İsrail’in savaş kılıfını giydirdiği katliamlarını sürmesini sağlamak ve ABD’yi olabildiğince Çin’den uzak tutmaktır.

İngiliz aklının gizli kimliği yönettiği ABD’yi Uzak Doğu’da yani üçüncü dünya savaşını geciktirmek için olabildiğince İsrail’i Ortadoğu coğrafyasında bölgede savaşa sürüklüyor. Aslında bu savaş İranlı, Lübnanlı, Yemenli işte Filistin bölgesi ile sınırlı tutulmaktadır. İsrail’in sarhoş kafası sağa-sola ateş açması savaşı bölgesel bir savaşa sürüklemek istemesi, jandarma kılıklı müttefiki ABD’yi hazır kıta halinde tutmaktadır. Bu sebeple Amerikan uçak gemilerinin devamlı ikide bir doğu Akdeniz’e geliyorlar. Zaten sürekli buradalar. Ancak bu ABD uçaklarının yeri burası değil. Pasifikte olmak zorundalar. Dolayısıyla pasifikte oluşacak savaşı geciktiriyor İngiliz aklı.

Çünkü eğer Çin’e Amerika Birleşik Devletleri bir şekilde müdahale edecek olursa, ikinci bir koridorda kendi enerjisini yok edeceğini çok iyi biliyor. Bunun için ABD bu savaşın veyahut da bölgedeki İsrail’in bu acımasız davranışları hatta katliama yönelik davranışlarını kehren de olsa hepsini destekliyor.  Şimdi İsrail’in Ortadoğu’daki acımasızca katliamlarını aslında Amerika Birleşik Devletleri isteyen bir akıl değil. ABD, katil İsrail’e ne kadar silah verirse verdiğini görürseniz görünene ve verilene bakmayın. ABD’yi ele geçiren İngiliz üst aklı bunu hiçbir zaman istemez. Onun için her zaman yapılana bakmak lazım. Sonuca bakmak lazım. Yani bu bugünkü katliam program sınırları içinde İngiliz aklının desteklediği bir katliamın özeti önümüzde.

Sonuç itibariyle herkes rahat olsun. ABD’nin seçimleri bitene kadar İsrail ne kadar katliam yaparsa o yanına kar kalacak. ABD seçimlerinde Yahudi oylarına göz kırpan Biden ve Tramp katliamlara ses çıkaramıyorlar. Ancak 5 Kasım’dan itibaren İsrail’in işgalden ve katliamdan kıdım kıdım geri çekileceğini ve Ocak’ta göreve gelecek olan ABD yönetimin yapılan bu katliamlara karşı tavrının değişeceğini düşüyoruz. Ama bu süre içerisinde İsrail serseri bir mayın gibi Suriye, Lübnan, Irak ve İran ile it dalaşına tutuşacak hatta Lübnan ile Suriye’de toprak işgaline başlayacaktır. Bizim İsrail ile ilgili öngörümüz bu yöndedir. Tabi ki zaman herşeyin en iyi tahlili ve ilacıdır.

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

Başkan Erdoğan “Anayasanın ilk 4 maddesi ile sorunumuz yok” dedi

Anayasanın ilk dört maddesiyle ilgili çıkan tartışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İlk 4 maddesi …

Bir yanıt yazın