Donald Trump’ın İran iddiası “İran gibi” boş çıktı

ABD Başkan adayı ve eski ABD Başkanı Donald Trump, İsrail’in dün gece İran tarafından vurulacağına dair bir duyum aldığını söylemişti. Ancak gece boyunca herhangi bir hareketlilik olmadığı görüldü.

ABD’de başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin adayı olan Donald Trump, geçtiğimiz gün yayıncı Adin Ross’un programına konuk oldu.

Trump programda, İsrail’in aynı gece İran tarafından saldırıya uğrayacağı yönünde bir duyum aldığını söyledi. Trump, “Eğer ben başkan olsaydım kimse bunu konuşmazdı bile çünkü yüzde 100 böyle bir şey olmazdı.” açıklamasında bulundu.

İRAN, İSRAİL’İ VURACAK DEDİ: BOŞ ÇIKTI

Trump’ın açıklamasının ardından gözler İran’a çevrildi. Ancak gece boyunca iki ülke arasında herhangi bir hareketlilik gözlenmedi. Hal böyle olunca Trump’ın iddiasının asılsız olduğu görüldü.

HENİYYE VE ŞÜKÜR SUİKASTLARI SONRASI TANSİYON YÜKSEK

Öte yandan İsrail’in, Beyrut’ta Hizbullah’ın üst düzey komutanlarından Fuad Şükür’e, ardından Hamas’ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’ye Tahran’da düzenlediği suikastlar sonucu bölgede tansiyon yükselmişti. Heniyye suikastından İsrail’i sorumlu tutan İran ve Lübnan Hizbullahı’ndan, Tel Aviv’e misilleme tehdidi gelmişti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Narin, neden, nasıl öldürüldü? Cinayet ile ilgili 10 flaş iddia!

Diyarbakır’da vahşice öldürülen Narin Güran cinayetinin nasıl ve neden işlendiğine dair birbirinden farklı senaryolar gündeme …

Bir yanıt yazın