Katil İsrail, Gazze’de 248’i kadın 447’si çocuk olmak üzere 1417 kişiyi katletti!

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda 248’i kadın 447’si çocuk olmak üzere 1417 kişinin yaşamını yitirdi; 932’si kadın, 1531’i çocuk, 6 bin 268 kişi ise yaralandı.
7 Ekim’de başlayan Filistin-İsrail savaşında şiddet her geçen gün artıyor. Hamas’ın saldırılarına karşılık veren İsrail, hedef gözetmeksizin orantısız bir güç uyguluyor. İsrail ordusu, albukaya aldığı Gazze’yi gece gündüz bombalıyor. Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, bölgedeki can kayıpları ile yaralılara ilişkin bilgi verildi.

447 çocuk hayatını kaybetti

Açıklamada, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye düzenlediği saldırılarda 248’i kadın 447’si çocuk olmak üzere 1417 kişinin yaşamını yitirdiği; 932’si kadın, 1531’i çocuk, 6 bin 268 kişinin yaralandığı kaydedildi.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra da Bakanlığa ait sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Kudra, “Hastaneler tam kapasiteyle çalışıyor. İsrail saldırılarının artması ve oluşan yoğunluktan dolayı yaralı ve hastalar yerde yatıyor.” ifadelerini kullandı.

Sözcü Kudra ayrıca, İsrail’in devam eden elektrik, su ve yakıt kesintisinin, yaralı ve hastaların hayatlarını tehdit ettiğini, “korkunç bir sağlık ve çevre felaketine neden olduğunu” vurguladı.

Bombardıman altındaki Gazze

Uluslararası Çocukları Savunma Hareketi, çocuk can kayıplarını açıkladı

Cenevre merkezli Uluslararası Çocukları Savunma Hareketi’nin Filistin sorumlularından Ayid Ebu Katiş, Filistin resmi ajansı WAFA’ya yaptığı açıklamada, “Filistin Sağlık Bakanlığı verilerine göre 11 Ekim Çarşamba gününe kadar Gazze Şeridi’nde 326 çocuk öldürüldü.” dedi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Çin’e yüzde 125 vergi uygulayan Trump, diğer ülkelere 90 gün süre tanıdı

Çin’e gümrük vergisini yüzde 125’e çıkararak Çin hariç diğer ülkelere 90 gün vergiyi durduran ABD …

Bir yanıt yazın

Gizliliğe genel bakış

Bu web sitesi, size mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunabilmek için çerezleri kullanır. Çerez bilgileri tarayıcınızda saklanır ve web sitemize döndüğünüzde sizi tanımak ve ekibimizin web sitesinin hangi bölümlerini en ilginç ve yararlı bulduğunuzu anlamasına yardımcı olmak gibi işlevleri yerine getirir.