Irak’taki gerilimli gösteriler istifa getirdi!

Ekim 2018’de göreve başlayan Adil Abdulmehdi, 29 Kasım’da ülkenin farklı bölgelerinde 2 aydır devam eden gösteriler nedeniyle  istifasını sundu. İstifayı görüşen Irak Meclisi, Başbakan Adil Abdulmehdi’nin istifasını kabul etti.
Meclisten yapılan açıklamada, oturumda hazır bulunan milletvekillerinin katıldığı oylamada Başbakan’ın istifa kararı kabul edildi. 329 sandalyeli mecliste 241 milletvekili hazır bulunarak oylamaya katıldı. Meclis Başkanı Muhammed el-Halbusi de yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Berhem Salih’e anayasanın 75’inci maddesine göre yeni başbakanı tayin etmesi için yazı göndereceklerini söyledi.
Anayasanın 76. maddesine göre cumhurbaşkanı yeni bir başbakanın seçilmesi için meclise 15 gün süre verir. Başbakanın seçilmesi ve cumhurbaşkanı tarafından onaylanması halinde kendisine yeni hükümetin kurulması görevi verir. Daha sonra yeni kabine meclisin oylamasına sunulur.
GÖSTERİLER İSTİFA GETİRDİ
ABD’nin Irak işgalinin ardından ülkenin 5’inci başbakanı olarak Ekim 2018’de göreve başlayan Adil Abdulmehdi, 29 Kasım’da ülkenin farklı bölgelerinde 2 aydır devam eden gösteriler nedeniyle istifasını sunmak zorunda kalmıştı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Özgür Özel’den İlk Açıklama: Saldırı Planlı Olabilir

Atatürk Kültür Merkezi’nde saldırıya uğrayan Özgür Özel “Bu saldırı, Sırrı Süreyya Önder’in ardından konuşmamız gerekenleri …

Bir yanıt yazın

Gizliliğe genel bakış

Bu web sitesi, size mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunabilmek için çerezleri kullanır. Çerez bilgileri tarayıcınızda saklanır ve web sitemize döndüğünüzde sizi tanımak ve ekibimizin web sitesinin hangi bölümlerini en ilginç ve yararlı bulduğunuzu anlamasına yardımcı olmak gibi işlevleri yerine getirir.