Maliye 5 milyon liradan fazla borcu olan vergi yüzsüzlerini ifşa ediyor

bilgilerini içeren listelerin yayınlanması bekleniyor.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, pazar günü yaptığı bir açıklamada 5 milyon lira ve üzerinde vergi borcu olan mükelleflerin isimlerini bugün için “vergi yüzsüzü” adı altında kamuoyuna açıklayacaklarını duyurmuştu.

Devlete kesinleşmiş 5 milyon lira ve üzerinde vergi borcu ve cezası bulunan mükelleflerin isimlerinin yer aldığı listeler vergi dairelerince bugünden itibaren açıklanacak.

Bakan Şimşek’in verdiği bilgiler arasında “vergi yüzsüzleri” listesinde olmak istemeyenlerin borçlarını bu ayın sonuna kadar ödemesi gerekeceğini de yer aldı.

VERGİ DAİRELERİNDE YAYIN TARİHİ: 15-31 EKİM 2024

15-31 Ekim 2024 tarihleri arasında Türkiye genelinde tüm vergi dairelerinde, borçlu mükelleflerin bilgilerini içeren listeler yayınlanacak.

İNTERNETTE YAYIN TARİHİ: 1-15 KASIM 2024

1-15 Kasım 2024 tarihleri arasında ise Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) internet sitesinde listeler yayınlanacak.

İKİ FARKLI LİSTE

Vergi borcu 5 milyon lira ve üzeri olan mükelleflerin bilgilerinin yer alacağı iki ayrı liste var.

İlk listede, 31 Aralık 2023 itibarıyla vadesi geldiği halde 30 Eylül 2024 tarihinde halen ödenmemiş olan vergi ve cezalar yer alıyor.

İkinci listede ise borçlu olup olmadığına bakılmaksızın haklarında vergi incelemesi veya takdir komisyonu kararlarına göre vergi ve ceza hesaplanan mükellefler sıralanıyor. Bunlar ise vergi incelemesi veya cezası 1 Haziran 2023 ile 31 Mayıs 2024 arasında kesinleşmiş kişilerden oluşuyor.

DEPREM BÖLGESİ DAHİL EDİLMEYECEK

Kahramanmaraş’ta 6-7 Şubat 2023’te meydana gelen iki yıkıcı depremlerden etkilenen bölgelerdeki bazı mükellefler yeni düzenlemeye dahil edilmiyor.

Depremler den etkilenen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa ile Sivas’ın Gürün ilçesinde deprem tarihi itibarıyla gelir veya kurumlar vergisi yönünden (gelir veya kurumlar vergisi mükellefi olmayanlar açısından KDV yönünden) mükellefiyet kaydı bulunan ve ilan edilen mücbir sebep kapsamında olan mükelleflerin kesinleşmiş vergi ve cezaları ile borçları da açıklama kapsamında olmayacak.

YAPILANDIRMASI DEVAM EDENLER AÇIKLANMAYACAK

Belediye Kanunu kapsamında takas ve mahsuba ilişkin başvuruları kabul edilen, büyükşehir belediyeleri/belediyelerden ve bunlara bağlı kuruluşlarla sermayesinin yüzde 50’sinden fazlası büyükşehir belediyelerine/belediyelere ait şirketlerden vadesi 31 Aralık 2004 ve öncesine rastlayanlar ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun hükümlerine göre yapılandırılması devam edenler açıklama kapsamına alınmayacak.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Gıda teröristlerinin katliamları, İsrail’in yaptıklarını arttırmıyor!

Ankara Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürü Varlık, son dönemdeki gıda analiz sonuçlarında ortaya çıkan “1000’de 1” …

Bir yanıt yazın