Firari FETÖ’cü eski hakim Mustafa Karatay yakalandı

Milli İstihbarat Teşkilatı ve Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün ortak operasyonu sonucu FETÖ’den aranan eski hakim Mustafa Karatay, Ankara’da yakalanarak gözaltına alındı.
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, ortak bir operasyona imza attı.

Yapılan ortak operasyonu sonucu FETÖ’cü hakim Mustafa Karatay, Ankara’da saklandığı evde yakalandı.

15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİNİN MİMARLARINDANDI

Güvenlik kaynaklarından elde edilen bilgilere göre; ihraç edilen eski hakim Mustafa Karatay, silahlı terör örgütüne üye olma suçundan 8 yıldır aranıyordu.

Firari FETÖ’cü Mustafa Karatay, 15 Temmuz başarısız darbe girişiminin de en önemli mimarlarındandı.

ÖRGÜT İLE BAĞLANTISINI SAKLANDIĞI EVDEN YÜRÜTTÜ

Karatay, FETÖ’nün yargıdaki en kilit operasyon elemanlarından biri olarak örgütte kilit rol oynuyordu. Örgüt ile bağlantısını saklandığı evden yürütmeye çalışıyordu.

8 YILDIR KAÇAKTI

Milli İstihbarat Teşkilatı, FETÖ’nün önemli isimlerinden olan Mustafa Karatay’ın yakın bir komşusunun ihbarı üzerine harekete geçti.

Yapılan uzun takip sonucu ihbar edilen dairede, 8 yıldır kaçak olan ihraç hakim Karatay’ın yaşadığı kesin olarak tespit edildi.

KIYAFETLERİNİN ARASINDA SAKLANIRKEN BULUNDU

MİT ve Ankara TEM’in ortak operasyonu ile FETÖ’cü Mustafa Karatay, Ankara Yenimahalle’deki evinin odasında, kıyafetlerinin arasına saklanmış bir şekilde bulundu.

Karatay’ın evinde yapılan arama sonucu örgüt üst yönetimi ile iletişim için kullandığı dizüstü bilgisayar, tablet, telefon ve diğer dijital malzemelere el konuldu.

Karatay’ın Signal uygulaması üzerinden örgüt ile iletişim kurduğu tespit edildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Grup toplantısında konuşan MHP Lideri Bahçeli: İsrail, ABD takviyeli terör devletidir

Yeni yasama yılının ilk grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, Sinan Ateş davasına da değindi. Yaşananları …

Bir yanıt yazın