Biden İran’ı durdurmanın yolunu açıkladı

ABD Başkanı Joe Biden, İran’ın İsrail’e saldırılmasını engelleyecek formülün Gazze’de ateşkesin sağlanmasından geçtiğini söyledi. Bölgede artan gerilimden endişeli olduğunu belirten Biden, “İran’ın ne yapacağını göreceğiz. Eğer Gazze’de ateşkes olursa İran saldırmayabilir. Beklentimiz bu yönde” sözlerini sarf etti.
ABD Başkanı Joe Biden, eski Hamas lideri Heniyye suikastinin ardından Orta Doğu’da artan gerilim ve olası İran-İsrail savaşı üzerine değerlendirmede bulundu.
Gazetecilerin sorularını cevaplayan Biden, İsrail ile Hamas arasında bir ateşkesin İran saldırısını önleyip önleyemeyeceği ile ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı.
İRAN’I DURDURMANIN FORMÜLÜ ATEŞKESTEN GEÇİYOR
Gazze’de ateşkes sağlandığı takdirde İran’ın İsrail’e vazgeçebileceğini ifade eden biden, şunları söyledi:
“Orta Doğu’daki durumdan dolayı endişeliyim. İran’ın ne yapacağını göreceğiz. Eğer Gazze’de ateşkes olursa İran saldırmayabilir. Beklentimiz bu yönde.”
İSRAİL’E 20 MİLYAR DOLARLIK SİLAH SATIŞINA ONAY
Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail’e milyar dolarlık silah satışına onay verdi. ABD Savunma Bakanlığı, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın içerisinde savaş uçaklarının yer aldığı 20 milyar dolarlık silah satışına onay verdiğini duyurdu.
ABD Savunma Bakanlığı, satışı onaylanan silahların yaklaşık 19 milyar dolar değerindeki F-15 jetleri ve ekipmanları, yaklaşık 774 milyon dolar değerinde tank mühimmatı ve 583 milyon dolar değerinde askeri araçlar olduğunu aktardı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Narin Güran cinayetinde 2 kişi daha gözaltına alındı

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolduktan sonra cinayete kurban gittiği anlaşılan 8 yaşındaki Narin Güran soruşturmasının genişletilmesiyle, …

Bir yanıt yazın