Tarlada kalan salçalık domatese devlet alımla müdahale edecek!

Domatesin tarlada 3 TL’ye, markette 40 liraya satılması üreticiyi isyan ettirdi. Bursalı çiftçiler Balıkesir yolunu kapattı. Bursa Valisi “Tarım Kredi Kooperatifiyle yaptığımız görüşmede 30 bin ton alıma başlandı. 20’den fazla zincir marketin sahipleriyle görüştük. Marketlerinde sadece bizim ürünlerimizi satacaklar” dedi.

Tarım Kredi Kooperatifi salçalık domates için devreye giriyor. AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, salçalık domates üreticisinin problemlerini bildiklerini ve ilk etapta Tarım Kredi Kooperatifi aracılığı ile 30 bin ton salçalık domates alımı gerçekleştireceklerini ifade etti.

Mayıs ayında salça, patates ve soğanda ihracat kotasını da kaldırdıklarını dile getiren Özen, şunları kaydetti: Bu sene salçalık domates fiyatlarıyla ilgili yaşanan bir sıkıntı var, onun farkındayız. Havaların sıcak gitmesi, ürünün bereketli olması rekoltenin yüzde 50 artmasına sebep oldu. Uluslararası piyasalarda salça fiyatlarıyla alakalı yaşanan bir süreç var.

“PİYASANIN REGÜLASYONUNDA KATKI SAĞLAYACAĞIZ”
Bunlar ortaya çıkan tabloda çiftçilerimizin de sıkıntı yaşadığı bir süreç hâline geldi. Bizler bu durumun farkındayız. Gerek Ticaret Bakanlığı, Tarım Bakanlığı, Hazine Maliye Bakanlığımızla sürekli iletişim hâlindeyiz. İlk planda 30 bin ton domates alımı gerçekleştirerek piyasanın regülasyonunda katkı sağlayacağız. İhtiyaç hâlinde devamı olacak. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş da, Tarım Kredi’nin 30 bin ton alıma başladığını belirterek “20’den fazla zincir marketin sahibiyle de görüştük. Sadece bizim ürünlerimizi satacaklar” dedi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Narin, neden, nasıl öldürüldü? Cinayet ile ilgili 10 flaş iddia!

Diyarbakır’da vahşice öldürülen Narin Güran cinayetinin nasıl ve neden işlendiğine dair birbirinden farklı senaryolar gündeme …

Bir yanıt yazın