Anlaşma sağlandı deniliyor! Instagram bugün açılacak mı?

Bakan Uraloğlu, Instagram’ın taleplerine uygun hareket etmesi durumunda erişim yasağının büyük ihtimalle bugün kaldırılacağını belirtti. Erişim engelinin kaldırılması için bir tarih vermedi, ancak görüşmelerde ciddi bir ilerleme sağlandığını açıkladı.

Uraloğlu, Instagram yetkilileriyle yapılan görüşmelerde önemli bir aşama kaydettiklerini belirterek, platformun Türkiye’nin hassasiyetlerini dikkate alacağını ileri sürdü. “Hassasiyetlerimizi göz önünde bulundurarak gereken adımları atacaklarından ümitliyiz” diyen Bakan Uraloğlu, vatandaşların yaşadığı mağduriyetleri gidermek için gereken özeni gösterdiklerini söyledi.

Instagram erişim yasağının kaldırılması için yapılan görüşmelerin olumlu bir şekilde devam ettiğini belirten Uraloğlu, sürecin kısa zamanda çözüme kavuşmasını beklediklerini kaydetti. Erişim yasağının kaldırılması, milyonlarca kullanıcının tekrar sosyal medya platformuna erişmesini sağlayacak ve sosyal medya iletişimini yeniden mümkün kılacak.

ANLAŞMA SAĞLANDI!
Türkiye ile Instagram arasında anlaşma sağlandı.

INSTAGRAM NE ZAMAN AÇILACAK?
Milyonlarca kullanıcının tekrar sosyal medya platformuna erişmesini sağlamasını için adımlar atıldı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ( BTK) tarafından Erişim engelinin kaldırılması bekleniliyor. Instagram bir aksilik olmadığı sürece bugün kullanıma açılabilir.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Çin pazara girdi, Avrupalı otomobil üreticileri zorda

Otomobil üreticileri arasındaki dengeler Çin’in lehine değişti. Avrupa’da otomobil satışlarının gerilemesi fabrikalar ye kapasitesinin altında …

Bir yanıt yazın