Endeks okumada faturalı hırsızlık dönemi mi başladı?

Elektrik, su, doğal abonelerinden endeks okuma adı altında alınan bedelin, dağıtım bedeli adıyla değiştirilerek tüketiciden alınması tepkilere yol açıyor.

“Ülkede faturalı hırsızlık başladı” diye şikayet ve taleplerini dile getiren tüketiciler, “Bir köyde, bir kentte, bir sokakta çalışma saatleri içinde kaç sayaç okuduğunu siz tahmin ediniz. Bir abonenin elektrik faturasının 75,75 olduğunu düşünecek olursanız bu faturanın dağıtım bedeli yani endeks okuma hizmeti karşılığında 36,72 Türk Lirası alınmaktadır. Uyanıklar endeks okuma bedelini dağıtım diye değiştirmişler. Dağıtım şirketleri için endeks okuma zorunlu değil mi? Bu resmi soyguna kimler ortak? Endeks okuyan mı yoksa okutan mı cebe indiriyor? Bu işin akıbetini meydanlarda aramak lazım. Bu hırsızlık beddua ile önlenemez. Hırsızlar bu yolsuzlukları yaptıkça toplum hizmet zannediyor. Ülkede faturalı hırsızlık dönemi elektrik, su ve doğalgazda son sürat ile devam ediyor. Yakında bu faturalı soygun diğer tüketim kalemlerine de yansıra hiç şaşırmamak lazım” diyerek soyguna dikkat çektiler.

Dünyada faturalı hırsızlığın ülkemizde başladığına dikkat çeken tüketiciler,  “Özal döneminde “hırsızlığın faturası mı olur?” denirdi. İşte ispatı elektrik, doğalgaz, su ve diğer hizmet faturalarında endeks okuma adını daha sempatik hale getirerek dağıtım bedeli adı altında faturalı bir el sürekli cebimizi tırtıklıyor” diyerek dert yandılar.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Başkan Erdoğan “Anayasanın ilk 4 maddesi ile sorunumuz yok” dedi

Anayasanın ilk dört maddesiyle ilgili çıkan tartışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İlk 4 maddesi …

Bir yanıt yazın