İstihbaratçıların temasta olduğu Erdoğan-Esad görüşmesi ne zaman?

Esad-Putin arasında Moskova’da yaşanan sürpriz toplantının ardından konuşan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, görüşmede Erdoğan ile Suriye liderinin buluşmasının da gündeme geldiğini söyledi. Başkent kaynakları ise, zirvenin her an gerçekleşebileceğini belirtiyor. En geç ağustos ayı içerisinde iki liderin birlikte fotoğraf vereceği öngörülüyor.

Türkiye Gazetesinin haberine göre, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’ın Rusya lideri Vladimir Putin ile Moskova’da yaptığı sürpriz görüşmenin yankıları sürüyor. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, iki liderin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Esad arasında yapılacak zirveyi konuştuğunu bildirdi. Peskov, ayrıca müzakerelerin ardından herhangi bir belgenin imzalanmadığın söyledi.

Türkiye ile Suriye arasındaki normalleşme sürecini yürüten iki ülke istihbaratlarının son bir aylık dönemde üç kritik görüşme yaptığı öğrenildi. Bu gelişmelere paralel, Rusya Dış İstihbarat Servisi (SVR) Direktörü Sergey Naryshkin’in Ankara’ya özel ziyareti dikkat çekti. Naryshkin’in MİT Başkanı İbrahim Kalın ile Esad-Erdoğan zirvesine dair, tarih, ülke tayini ile istişarelerde bulunduğu ve bu kritik buluşmaya son şeklin verildiği kaydedildi.

Başkent kaynakları, buluşmanın her an gerçekleşebileceğini belirtirken bir süredir ertelenen Erdoğan-Putin görüşmesi ve bu paralelde Erdoğan-Esad buluşmasının gerçekleşebileceğini aktardı.

Rusya lideri Putin’in de bu temasa dâhil olabileceği kaydedildi. Buluşma yeri ile ilgili Irak seçeneği ilk günlerde gündeme gelirken Ankara’nın Türkiye-Suriye sınırında Kesep Kapısı alternatifi üzerinde durduğu ifade ediliyor. Sürecin çok hızlı ilerlediği ve en geç ağustos ayı içerisinde iki liderin birlikte fotoğraf vereceği öngörülüyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Teröre finansman sağlayan yabancı uyruklu 16 kişinin mal varlıkları donduruldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, 16 kişinin Türkiye’deki mal varlıkları donduruldu. …

Bir yanıt yazın