15 Temmuz bir milli mücadele destanıdır!

Aziz Dağtekin Yazdı

Şuurlu bir toplum için Vatan namustur. Vatan namussuzlara asla bırakılamayacak kadar kutsaldır! Ecdadımızdan biliriz ki, can verilir mal verilir ama vatan asla verilmez. Bundan tam 8 yıl önce, bu gün vatanımıza göz diken soysuzların ve vatansızların darbe girişimini Yüce Rabbimizin yardımı, devletimizin dirayeti, milletimizin cesaretiyle küresel şer odaklarına ve onların taşeronluğunu yapan FETÖ’ye karşı elde ettiğimiz destansı zaferimizle o hain girişimini bertaraf ettik.

Bizler, tarihin her döneminde olduğu gibi 15 Temmuz gecesinde de kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla bir kez daha omuz omuza verdik. Minarelerden yankılanan salalar eşliğinde birlik, beraberlik ve dayanışma ruhuyla hep birlikte meydanlara akın ettik.

Vatanımız ve milletimiz üzerinde oynanmak istenen kirli oyunları hep birlikte boşa çıkardık. 15 Temmuz, aziz milletimizin hiç kimsenin boyunduruğu altına girmeyeceğinin, zalimin karşısında asla eğilmeyeceğinin son örneğidir. 15 Temmuz, azmin ve cesaretin zillete ve korkaklığa galebe çaldığı şanlı bir direnişin zaferle taçlanmasıdır.

15 Temmuz ihanetini gerçekleştiren emperyalistlerin hem kuklası hem de maşası olan FETÖ, vatanımızı, dinimizi, milli ve manevi değerlerimizi istismar etmiş, istiklalimizi ve istikbalimizi hedef almıştır. Bu hain, suret-i haktan görünerek vatanımızın bölünmez bütünlüğüne, devletimizin bekasına, milletimizin canına kastetmiştir. Yüce dinimiz İslam’ın en temel kavramlarını kendi çıkarları için kullanan ve gençlerimizi ailelerinden koparmak; kalplerinden vatan sevgisini, millet olma şuur ve bilincini söküp atmak için her türlü hile ve tuzağa başvurduğunu görmüş olduk.

Cennet vatanımızda gözü olanlar, aramıza nifak tohumu ekerek muhabbetimizi ve kardeşliğimizi bozmak isteyenler dün olduğu gibi bugün de hain emellerinden vazgeçmiş değiller. Bu gafiller, kabuk ve kılıf değiştirerek, dün karşı oldukları cemaatlere ve siyasi partilere sızmış, oraları da ele geçirmiş durumdalar. Milletimizin bu gün yaşadığı ekonomik sıkıntıların temelinde de bunlar ve bunların ağababaları yatmaktadır. O halde, bu hain tuzaklara bir daha düşmemek için dinimizi ehil ve güvenilir kişilerden öğrenmeye gayret gösterelim. Fitne ve fesadı körüklemek isteyenlere, İslam coğrafyamızda yeni Kerbelalar yaşanmasını arzulayanlara karşı uyanık olalım. Birlik ve beraberliğimizden asla ödün vermeyelim. Milletimizin mayası olan ve dini hayatımızı, vatan sevgimizi ayakta tutan Anadolu irfanına sahip çıkalım.

Bu vesileyle Bedir’den Malazgirt’e, Çanakkale’den Milli Mücadele’ye, 15 Temmuz’dan günümüze din, vatan ve mukaddesat uğruna şehadet şerbetini içen aziz şehitlerimizi, ahirete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ederken, bu hain darbeye teşebbüs edenleri, keza arka çıkanları ebediyete kadar lanetliyorum.

Yüce Rabbimiz her daim devletimizi payidar, aziz milletimizi bahtiyar eylesin. Birlik ve beraberliğimize, huzur ve güvenimize kastedenlere fırsat vermesin. Güvenlik güçlerimizi hak ve hakikat mücadelesinde her zaman muzaffer eylesin.

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

Teröre finansman sağlayan yabancı uyruklu 16 kişinin mal varlıkları donduruldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, 16 kişinin Türkiye’deki mal varlıkları donduruldu. …

Bir yanıt yazın